2021考研双节同庆

logo 考试资讯

咨询热线8:00-24:00 400-0999-680

首页 考试资讯考研英语 2021考研英语何凯文每日一句第二百零二句

2021考研英语何凯文每日一句第二百零二句

时间:2020-09-16 15:21:20 编辑:leichenchen

      考研英语水平想要取得进步,并非只坚持一段时间后,就能立竿见影看到效果。它是需要我们不断地坚持下去,才能慢慢有所成效!接下来,小编为帮助2021考研学子,在考研英语备考中少走弯路,特意整理出“2021考研英语何凯文每日一句第二百零二句”,供考生参考。

2021考研英语何凯文每日一句第二百零二句

今天的句子:

Californians are facing dual crises now, as wildfires, still raging largely out of control across a large part of the state, force tens of thousands of people from their homes during a similarly uncontrolled pandemic. People who have been told for months to stay in and avoid others are now fleeing to different cities, filling hotels and being hard to maintain so-called social distancing at makeshift shelters, as officials find urgent relief efforts complicated by the ever-present threat of the novel coronavirus.

思考题:

It can be inferred from the text that ______.

A. Californians may fail to obey social distancing rule

B. the wildfires may make millions out of work

C. Californians may face the unreasonable control

D. the wildfires may alleviate the pandemic control

句子解析:

第一句:

Californians are facing dual crises now, as wildfires, still raging largely out of control across a large swath of the state, force tens of thousands of people from their homes during a similarly uncontrolled pandemic.

参考译文:加州人正面临双重危机,野火仍然在全州的大部分地区肆虐,大部分均没被控制住,迫使成千上万人在疫情同样失控的时候离开家园。

第二句:

People who have been told for months to stay in and avoid others are now fleeing to different cities, filling hotels and trying to maintain some semblance of social distancing at makeshift shelters, as officials find urgent relief efforts complicated by the ever-present threat of the novel coronavirus.

(这是外刊原文,我做了超纲词的替换,大家可以看一下原汁原味的原文是什么样子的。)

参考译文:数月被告知居家和避免接触他人的人们正逃往不同的城市,塞满旅馆,试图在临时住所中保持社交隔离的表象,官员们发现紧急救援工作因新冠病毒无时不在的威胁而愈加棘手。

思考题解析:

A. Californians may fail to obey social distancing rule

(加州人可能会无法服从社交隔离规则)

对应第二句:很难维持原则。

也就是可能无法服从!

A选项正确。

B. the wildfires may make millions out of work

(野火也许会让成百万人失业)

B选项错误。

C. Californians may face the unreasonable control

加州人可能会面对不合理的控制。

这个没有提及!错!

D. the wildfires may alleviate the pandemic control

你应该是不认识:alleviate吧!这是缓解的意思!

野火是加剧不是缓解啊!

D选项错误。

      以上是分享的“2021考研英语何凯文每日一句第二百零二句”,希望对2021考研者们,在攻克考研英语长难句上面有所帮助!祝愿2021考研学子们,通过自己辛苦一年的努力,都能苦尽甘来,取得好成绩!

推荐阅读:

2021考研英语何凯文每日一句汇总

2021考研英语必考词汇总结

扫一扫 或添加微信号:bw20160822

进考研专属交流群 获取更多考研干货资料

优先参加最新福利活动

我要提分

    • 文都考研课代表

    研友互动

    关注北京文都微信

    关注文都考研微博